Ozonowanie Wody

Odkryj tajemnicę wody ozonowanej!

 

 

Smak, kolor, zapach, nieskazitelna czystość…

Czy kiedykolwiek zastanawiałeś się, dlaczego produkty Twoich konkurentów mają tak znakomity kolor i zapach, a linie produkcyjne lśnią czystością?

To proste, zapewne korzystają z naszego systemu ozonowania, który można łatwo zintegrować z każdą istniejącą już instalacją wodną i linią technologiczną.

 

Dlaczego ozon i proces ozonowania wody jest tak skuteczny?

Woda ozonowana lub ozon w postaci gazowej wpływa pozytywnie na produkty spożywcze typu: owoce i warzywa, mięso, drób, jaja, ryby, owoce morza. Woda ozonowana stosowana jest również do dezynfekcji i mycia powierzchni oraz uzdatniania wody. Ozon jako środek antybakteryjny skutecznie niweluje bakterie i wszelkie czynniki chorobotwórcze!

 

Oto sekret tak niebywałej skuteczności wody ozonowanej!

 

Poznaj korzyści zastosowania wody ozonowanej do bezpośredniego kontaktu z produktami spozywczymi:

  • Ekologiczna i antybakteryjna woda ozonowana posiada stężenie pozwalające na skuteczną dezynfekcję produktów spożywczych
  • Produkty myte lub opryskiwane wodą ozonowaną odznaczają się dłuższym okresem przydatności do spożycia
  • Produkty charakteryzują się pięknym kolorem, doskonałym wyglądem i świeżym zapachem
  • Woda ozonowana radykalnie zmniejsza ryzyko nagminnego psucia się produktów
  • Zastosowanie wody ozonowanej minimalizuje straty aż do 60%!
  • Woda ozonowana skutecznie ogranicza czas przeznaczony na postoje związane z dezynfekcją

 

Poznaj korzyści zastosowania wody ozonowanej do mycia i dezynfekcji opakowań, butelek, powierzchni i urządzeń:

  • Woda ozonowana skutecznie ogranicza czas przeznaczony na postoje związane z dezynfekcją
  • Skutecznie myje i dezynfekuje różnego rodzaju opakowania, butelki, nakrętki, a także powierzchnie i urządzenia
  • Eliminuje konieczność stosowania środków chemicznych do dezynfekji
  • Pozwala uzyskać bezpieczne mikrobiologicznie produkty
  • Zastosowanie wody ozonowanej wpływa na minimalizację kosztów związanych z dezynfekcją chemiczną i termiczną
  • I najważniejsze, dzieki technologii ozonowania wody zyskujemy Prestiż i Zaufanie klientów

 

 

 

Ekologiczna żywność tylko przy współudziale wody ozonowanej!

Zapoznaj się z testami i przekonaj się do innowacyjnej technologii!

 

 

Oto zdjęcia jabłek poddanych procesowi mycia i suszenia ozonem, wykonano je po 17 dniach przechowywania w temperaturze pokojowej. Co ciekawe, zmiany w pierwszym jabłku wystąpiły dopiero po pełnych 32 dniach! (Na pierszym jabłku występuje widzoczne mechaniczne uszkodzenie skórki)

 

1.2.

3. 4.

 

  1. Owoc myty wodą o właściwym stężeniu.
  2. Owoc kontrolny.
  3. Owoc myty wodą o złym stężeniu.
  4. Owoc myty w zbyt krótkim czasie.

 Jak zapewne zauważyłeś, wpływ wody ozonowanej na produkty i urządzenia skutkuje ogromną minimalizacją strat. Jej zastosowanie pozwala zaoszczędzić wiele czasu i pieniędzy!

 

 Chcesz dowiedzieć się więcej jak skuteczne jest Ozonowanie Wody ?

Skontaktuj się z Nami jeszcze dziś,

by dzięki inteligentnej technologii zwiększyć przychody i jakość produktów!

 

 

 

Kopiowanie, przetwarzanie i wykorzystywanie treści oraz zdjęć bez zgody Ozon Food jest ZABRONIONE !